Representants dels llauradors de Benicarló es van mostrar disposats a fer patrulles nocturnes de vigilància al camp. Ho van fer en el transcurs d'una xerrada que van organitzar conjuntament la Unió de Llauradors i FEPAC, en la qual es va tractar la problemàtica dels robatoris en el camp i en la qual es va posar en evidència que a la nit falta molta vigilància. És per això que es van mostrar disposats a realitzar patrulles periòdiques integrades per a detectar qualsevol incidència que durant aqueixes hores es produïsca en el camp.

Tant la Unió com FEPAC consideren que les mesures policials fins a la data han fracassat i part de la culpa pot obeir a la falta de vigilància nocturna perquè la patrulla rural només supervisa aqueixes zones de dia i els lladres ja es coneixen els horaris. Els representants dels sindicats també van exposar davant els llauradors la necessitat de presentar denúncies, per menuts que siguen els robatoris, i van mostrar les diferents formes de fer-lo. I és que si no hi ha denúncia, no consta el delicte i els cossos de seguretat no augmenten els efectius destinats a aquest tipus de delicte perquè no consta que haja necessitat de fer-ho. Així, les denúncies es poden presentar a través del web de l'ajuntament o mitjançant parts informatius en les oficines de les organitzacions agràries o de l'ajuntament, ja siga en el propi consistori, en la regidoria d'agricultura o en la policia local. També es pot lliurar la denúncia a la Caserna de la Guàrdia Civil.

ROBATORIS DE COURE ALS POUS

Per altra banda, destacar que el coure dels pous de reg instal•lats en el terme municipal de Benicarló és l'últim objectiu dels lladres.

...

+ info La veu en paper