LOCAL 965 | Nadals de Betlems i Solidari Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Natàlia Sanz   

Benicarló celebra el Nadal instal·lant 18 pessebres en la ciutat. Associacions, entitats i particulars obrin les seues cases per a compartir la màgia dels Naixements amb la resta de la ciutat.

El consistori s'encarrega d'editar els fullets en els quals se senyalitzen els emplaçaments belemnístics. I els ciutadans, recorren durant els dies de festa la ruta dels naixements. Es tracta d'una tradició molt arrelada a la ciutat, fomentada a través de l'Associació Belemnística del Baix Maestrat i la regidoria de Festes. Aquests últims organitzen la ruta oficial, en la qual formen part els representants municipals, Reina de les Festes i Cort d'Honor, a més de diverses entitats del municipi. Però a més, diverses associacions organitzen pel seu compte la ‘volta als Betlems’ que plena la ciutat per les vesprades de música i balls. Enguany va obrir el foc el curs de cants tradicionals i balls de bureo de l’Ateneu Benicarló. Acompanyats d'instruments tradicionals i interpretant nadales recuperades de la tradició benicarlanda, van recórrer els emplaçaments. No van faltar les tradicionals pastes i la mistela per a calfar la gola dels cantaors. Molts són els ciutadans particulars que s'uneixen a aquests peculiar volta  pels pesebres de la ciutat en aquests dies de festa. Però a més, el Nadal benicarlando serà enguany més solidàri que en altres ocasions. La Regidoria d'Educació, Creu Roja i la Coordinadora de Penyes han realitzat pels col·legis de la ciutat la recollida solidària de joguets. Aquest és el quart any que la Regidoria d'Educació organitza la campanya de recollida solidària de joguets, una iniciativa que els anys anteriors ha tingut un important èxit de participació. A més, la Regidoria de Benestar Social ha organitzat, amb la col·laboració de diferents entitats locals, diversos actes que serviran per a arreplegar productes de primera necessitat. Un d'ells, igual que es va fer l'any passat amb motiu de la tradicional carrera de Sant Silvestre de Benicarló, els participants aportaran productes no peribles que després es repartiran entre col·lectius en risc d'exclusió social.

La pastisseria Petit Four guanya el XX Concurs d'Aparadors de Nadal

El jurat del Concurs d'Aparadors de Nadal ha concedit a la pastisseria Petit Four, el primer premi de la vintena edició. L'Òptica Benavent, la botiga d'esports Triat Esport i la Perruqueria Cristina han estat reconeguts amb la resta de premis. Del total de 20 establiments comercials que han participat en el Concurs d'Aparadors de Nadal, el jurat qualificador ha decidit atorgar el primer premi a la pastisseria Petit Four, un clàssic entre els premiats d'aquest concurs al llarg dels vint anys que fa que s'organitza. El jurat ha valorat especialment la utilització de materials propis de l'establiment per a l'elaboració de l'aparador. En aquest cas, l'aparador estava confeccionat íntegrament amb xocolate. El guanyador del segon premi ha estat l'Òptica Benavent, mentre que el premi a l'originalitat l'han concedit a la botiga de roba i complements esportius Triat Esport, que ja va aconseguir aquest mateix guardó l'any passat. Finalment, el premi del públic, ha estat per a Perruqueria Cristina, que ha aconseguit fins a 307 «M'agrada» a Facebook. El segon classificat en aquesta categoria ha estat l'establiment Mercería Sheimar i el tercer Cor de Festa.

 

<TORNA A LA PORTADA DEL NÚM. 965