Inquietud entre els llauradors del nord de la província pel veto per part de Rússia als cítrics valencians. Així ho va fer saber el president de la cooperativa Benihort, Miguel Pellicer Marzal, a l’eurodiputat de Compromís Jordi Sebastián, durant la visita que va realitzar a les instal•lacions. Pellicer va mostrar el seu temor per la “problemàtica que pot suposar el veto rus per als cítrics valencians durant la pròxima campanya” i també va incidir en la necessitat que des de la Unió Europea es potencien campanyes per a promocionar els productes frescos.

En la reunió Sebastià, com membre de la Comissió d'Agricultura del Parlament Europeu, es va oferir a tramitar les peticions de les Cooperatives Agràries i a pressionar per incloure els productes mediterranis dintre del programa d'ajudes que la UE ha engegat. En aquest sentit va declarar que “una sèrie de decisions polítiques han afectat a la relació comercial amb Rússia, i als països mediterranis ens ha enxampat de ple. El desequilibri entre els cultius mediterranis i els continentals està clar, per tant fa falta altura de mires per articular mecanismes i mesures de mercat existents ja en l’UE, però que desgraciadament no s'apliquen, quan estan precisament concebudes per a èpoques de crisis com aquesta”, va sostenir l’eurodiputat de Compromís.

...

ELS SINDICATS AGRARIS ES QUEIXEN... I AMB RAÓ

Quan els problemes s’amunteguen i s’agreugen, cal “deixar-se de si agost és un mes de vacances, perquè cal estar en el treball quan faça falta”. És el missatge que va enviar el president de l'Associació Valenciana d'Agricultors (AV-Asaja), Cristóbal Aguado, als responsables polítics en general i al Govern de la Generalitat, en particular, davant els greus problemes que està vivint el camp valencià: els efectes de la sequera i els 138 milions d'euros que es poden perdre pel veto del Govern de Putin als productes agroalimentaris de la Unió Europea com resposta a les sancions imposades a Rússia per la crisi amb Ucraïna. “Estem molt descontents del comportament que els polítics estan donant al sector agrari”, va apuntar Aguado.

...

+ info La Veu en paper