A Benicarló li costaria “milions d'euros” convertir la ciutat en accessible. És la conclusió a la qual ha arribat el Pla Municipal d'Accessibilitat que facilitarà els desplaçaments urbans i millorarà els accessos als espais públics de la ciutat.

Els beneficiaris no seran només les persones amb algun tipus de discapacitat, sinó tota la ciutadania en general. El projecte s’ha presentat esta setmana a la ciutat i ha estat redactat per Francisco Martínez a través de la Universitat Politècnica de València. “Benicarló és una ciutat plana, el que li atorga avantatges, però amb un urbanisme dels anys 70 nefast”.

...

El treball ha tardat tres anys a veure la llum i consta d'una memòria on s'analitzen totes les barreres arquitectòniques que hi ha al municipi. El pla suposarà un punt de partida per a actuar en aquelles zones de Benicarló que no tenen ben resolta l'accessibilitat. És en les conclusions on es plantegen les solucions a adoptar “que moltes vegades són més econòmiques del que sembla”.

...

LA COMISSIÓ D’ACCESSIBILITAT

Però no tot van ser flors durant la presentació del projecte. Juanma Torres, director del centre IVADIS Baix Maestrat, va retraure a l'edil d'Urbanisme que “no sàpiga que en aquesta ciutat fa més de vint anys que existeix una comissió d'accessibilitat a la qual no s'ha convidat a participar en el projecte”.

...

+ info La Veu en paper