EL TEMA DE LA SETMANA 957 | PATRIMONI QUE CAU A TROSSOS VERSUS (RE)CONSTRUCCIÓ D’UN FAR DESAPAREGUT Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Redacció   

(Entre l’nterés real i l’interés electoral. La gestió cultural del PP)

Diuen les males llengües que l'antic far de Benicarló es va enderrocar, amb diurnitat i traïdoria, un matí de Sant Gregori. Corria l'any 1996. Ara, quasi 20 anys després, la Junta de Govern Local després d'acceptar la cessió realitzada per l'Autoritat Portuària de Castelló de la parcel•la on se situava l'antic edifici, està obligada a reconstruir l'antic edifici. En aquests moments, el projecte es troba en fase d'adjudicació dels treballs, sobre la base del projecte redactat “a iniciativa de la Regidoria d'Urbanisme, amb l'objectiu de portar a terme la reconstrucció el més similar possible a l'antic far de Benicarló”, segons resa en l'escrit. Sobre el solar no existeixen avui dia més que unes poques restes de la construcció amuntegades en un punt del solar, atés que després del seu complet enderrocament, els carreus, de considerable dimensió, han anat desapareixent.

...

BÉ D'INTERÈS CULTURAL

Diu la LPV que Bé d'Interès Cultural és el grau màxim de protecció dels monuments valencians, atorgat a aquells que per les seus singulars característiques i el seu valor patrimonial necessiten d'una empara major. En Benicarló, estan declarats BIC’s l’antic Convent de Sant Francesc, avui Museu de la Ciutat, la Casa del Marquès de Benicarló, les Muralles de Benicarló, el Puig de la Nau i la Torre dels Màrtirs, pròxima a l'ermita del mateix nom. Els dos primers monuments són els de més recent declaració, en el 2008. Només la Casa del Marquès està en mans privades, després que el consistori renunciara a la seua compra argumentant l'elevat preu que es demanava per ella. El dret de tempteig previst per la llei li atorgava avantatge enfront dels particulars, però finalment el consistori va renunciar a ell.

...

+ info La Veu en paper

<TORNA A LA PORTADA DEL NÚMERO 957