EL TEMA DE LA SETMANA 954 | El Consell de Ministres ha aprovat indemnitzar amb 1.350 milions, que pagarem en el rebut del gas, al propietari del Projecte Castor Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Redacció   

El Consell de Ministres ha aprovat indemnitzar amb 1.350 milions al propietari del Projecte Castor, l’activitat del qual s'ha relacionat amb almenys 500 sismes ocorreguts al setembre de 2013 en aquesta zona. La instal•lació romandrà “en hibernació”, segons va anunciar la vicepresidenta, Soraya Sáenz de Santamaría. També es va aprovar l'extinció de la concessió d'explotació del magatzem, a la que fins ara era la seua propietària, Escal UGS (controlada en un 66,7% per ACS), que havia renunciat el juliol passat. Els 1.350 milions es repercutiran en el rebut del gas durant els pròxims 30 anys. Marcelino Domingo, alcalde de Benicarló, ha qualificat la decisió de “fatal, perquè al final els que ho paguem som els espanyols del carrer. És a dir, els de sempre”. Domingo ha assegurat que “tot açò és fruit d'una mal gestió i no tenen perquè pagar-lo els espanyols”.

ENTRE LA CAUSA I LA CONSEQÜÈNCIA: A PAGAR-HO ELS USUARIS

La infraestructura continua tancada des que, al setembre passat, el Govern decidira paralitzar la injecció de gas al registrar-se terratrèmols de magnitud superior a 4 en l'escala de Richter. La planta mai va arribar a estar operativa com a magatzem.

...

PAGAR ÉS MÉS BARAT QUE FICAR EN MARXA EL MAGATZEM

El Ministeri d'Indústria va assegurar que aquesta solució és més barata que posar en funcionament el magatzem com estava previst.

...

...O NO. LA PORTA A FICAR-HO EN MARXA SEMPRE OBERTA

L'acord del Consell de Ministres d'ahir especifica que es podrà posar fi a la hibernació “si els estudis tècnics ho aconsellen” o desmantellar l'emmagatzematge “en condicions segures”. Indústria segueix pendent d'uns informes encarregats fa mesos a experts de les institucions nord-americanes MIT i Universitat de Stanford.

...

+ info La Veu en paper

<TORNA A LA PORTADA DEL NÚMERO 954