LOCAL 948 | La Conselleria d'Economia, Indústria i Turisme ha declarat la Festa de la Carxofa de Benicarló com Festa d'Interès Turístic Autonòmic. Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Natàlia Sanz   

Amb aquesta, ja son dues les que celebra Benicarló al llarg de l’any, ja que recentment també va ser declarada la de Sant Antoni. La declaració servirà per a donar una empenta definitiva a una festa que ha suposat per a la ciutat una important repercussió econòmica, turística i comercial, tant a nivell comarcal com provincial i autonòmic. El director general de Turisme, Sebastián Fernández, ha comunicat a l'Ajuntament la decisió de la Conselleria d'aprovar la sol•licitud del consistori de declarar la Festa de la Carxofa com Festa d'Interès Turístic Autonòmic, "tenint en compte en aquesta celebració concorren característiques i peculiaritats de singular importància i que són d'indubtable atractiu turístic". La resolució de la Conselleria es completarà amb la publicació en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana i amb la inscripció en el Registre Especial de Festes, Itineraris, Publicacions i Obres Audiovisuals d'Interès Turístic de la Comunitat.

La notícia de la declaració representa un pas avant decisiu en la consolidació de la Festa de la Carxofa i suposarà una empenta definitiva per a un esdeveniment que, després de 21 edicions, ha posat en evidència la força d'una tradició popular, com és el cultiu de la carxofa. La Festa de la Carxofa, avalada per una Denominació d'Origen (l'única de la província), ha aconseguit implicar a tots els sectors econòmics i socials de Benicarló i ha suposat una important repercussió econòmica, turística i comercial, tant a nivell comarcal com provincial i autonòmic. La resolució de la Conselleria representa el suport de les institucions valencianes de cara a mantenir el nivell aconseguit en les últimes edicions de la Festa de la Carxofa, que han aconseguit una destacada repercussió mediàtica, i avala tot el treball que en els últims 21 anys s'ha portat a terme des de l'Ajuntament, a través de la Regidoria d'Agricultura, però també des del Consell Agrari, el Consell Regulador de la Denominació d'Origen «Carxofa de Benicarló», així com l'Agrupació de Restauradores, la Cooperativa Benihort, i entitats socials absolutament involucrades en la festa com l'Associació de la Dona i l'Associació de la Dona Lauradora.

<TORNA A LA PORTADA DEL NÚMERO 948