LOCAL 947 | Obres al passeig sud Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Natàlia Sanz   

Les obres del Passeig Sud de Benicarló s'iniciaran en el mes de setembre. Després d'anys d'espera i tramitació, els veïns veuran convertida en una realitat la remodelació de la façana litoral sud del municipi. Marcelino Domingo, alcalde de Benicarló, ha recordat que “hi ha un projecte de passeig marítim sud, redactat pel ministeri, però es va partir en 3 trams”.

El projecte inicial comprenia des de la Platja del Morrongo fins a la de la Caracola i contava amb el vistiplau de Costes. És per això que el portaveu del PSPV, José Sánchez, va instar l'alcalde que “reclame que s'escometa l'execució del projecte del passeig sud a Costes”. No obstant això, el projecte inicial va tenir problemes amb els veïns per temes d'expropiacions, que encara estan sense resoldre en alguns casos. “Aqueix projecte tenia una partida que va retirar Rajoy i es va justificar dient que havia problemes de jurídics i mentre no se solucionaren, es retirava aqueixa subvenció”, va recordar l'alcalde. Ara, no obstant això, “les finques on es va actuar estan inscrites en ajuntament. El que es va a fer ara és la primera fase del passeig, no el total”. Els treballs, segons va explicar Domingo, es realitzaran des de la platja del Morrongo fins al Parador de Turisme, on es realitzarà “una regeneració d'arena”. De fet, ja s'està fent apilament de material en la zona.

Els treballs compten amb un pressupost inicial de 900.000 euros i segons va anunciar Domingo “està en fase d'exposició pública”. Per la seua banda el regidor d'Urbanisme, Pedro López, va detallar que “Costes ens imposa el seu criteri i disseny encara que no s'ha renunciat a continuar demanant el passeig sud. Però no es pot donar el primer pas sense un primer i en aquests moments s'està donant aqueix primer pas per al desenvolupament de la zona” que finalitzarà amb la completa execució del projecte de la zona sud. El projecte desenvolupat des de Costes es va sotmetre a votació el passat mes de maig en el ple ordinari. El projecte va ser remès pel ministeri de Medi ambient, després que els tècnics del consistori realitzaran una sèrie de modificacions i inclogueren en l'expedient d'expropiació dels terrenys un llistat dels béns afectats, amb la finalitat de complir amb la legislació vigent. De fet, segons va confirmar l'alcalde, Marcelino Domingo, l'Ajuntament ja ha posat a la disposició del Ministeri les parcel•les perquè es porten a terme les obres.

<TORNA A LA PORTADA DEL NÚMERO 947