LOCAL 946 | Alberto Fabra visita benihort. Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Redacció   

El President de la Generalitat, Alberto Fabra, ha animat al sector agro alimentari de la Comunitat Valenciana a seguir apostant pel mercat exterior per a garantir el futur de l'agricultura valenciana i impulsar el desenvolupament de l'economia agrària.

En la seua visita a la cooperativa Sant Isidre de Benicarló, el cap del Consell ha subratllat que prova del “gran potencial exportador del sector” -el primer de la Comunitat- és que les exportacions agroalimentàries van arribar al 14,2% del total nacional, en els cinc primers mesos de l'any. “Som la tercera regió més exportadora d'Espanya. En 2013, les exportacions van créixer un 8,1% respecte el 2012, el que equival a 5.483 milions d'euros”, va afegir. A més, el President Fabra va incidir en la importància d'aquest sector que empra a prop de 100.000 persones, i genera una producció d'aproximadament 12.000 milions d'euros a l'any. Així mateix, la Comunitat compta amb 370 cooperatives agràries que generen més de 22.000 ocupacions, el 35% del total d'ocupacions en les cooperatives agràries d'Espanya. “Les cooperatives són grans impulsores del desenvolupament de l'economia agrària de la Comunitat, ja que representen al voltant del 60% de la producció agrària”, ha assegurat. Per tot això, per al Consell és “un sector estratègic” i l'objectiu és “continuar potenciant el sector cooperatiu com model empresarial arrelat en el territori”. Fruit d'aquest impuls és la nova Llei de Cooperatives que, entre altres aspectes, posa a la disposició d'aquestes empreses eines jurídiques més modernes per a facilitar el seu funcionament i la participació dels seus socis. “La Generalitat seguirà, com fins a ara, donant suport al sector cooperatiu perquè estem convençuts que un sector cooperatiu fort beneficia a tots, a les seues bases, als agricultors i als productors”, va asseverar.

La Cooperativa Agrícola Sant Isidre de Benicarló (Benihort) es va constituir en 1946, i actualment compta amb més de 1.800 socis. Amb una facturació anual de quasi 42 milions d'euros, 330 treballadors i un volum anual de 40.000 tones de cítrics i 30.000 tones d'hortalisses comercialitzades, Benihort és una gran empresa agrícola de la província de Castelló. A més, s'ha convertit en el millor aparador de la qualitat dels productes del camp i l'horta de Benicarló i de tot el Baix Maestrat. “Des de fa quasi 30 anys, Benihort ha vingut col•laborant amb la Generalitat, el IVIA i la Universitat Politècnica, per a impulsar la I+D+i en l'àmbit agrari”, vadestacar. El President va explicar que la cooperativa és avui un “referent dins del cooperativisme agrari valencià”, gràcies a una gestió empresarial dinàmica basada en la qualitat del producte, la modernització de les instal•lacions, la competitivitat i la recerca de nous productes i serveis. Per això, ha felicitat a la cooperativa “per aquests 68 anys en els quals us heu consolidat com una institució fonamental per a l'activitat agrària i el desenvolupament econòmic de Benicarló”.