L'ajuntament de Benicarló ha iniciat els tràmits per a obrir la via civil contra el Bisbat de Tortosa. El consistori ha decidit dur als tribunals a la diòcesi després que aquesta s'haja immatriculat el campanar exempt de l'Església de Sant Bartomeu, que el consistori considera que és de la seua propietat.

Xaro Miralles, alcaldessa de Benicarló, ha confirmat que “serà el jutge qui decidisca de qui és el campanar”, exempt de l'edificació parroquial i del que “paguem la llum, l'assegurança i totes les obres que s'han fet en ell”. El problema va començar amb el canvi de la llei hipotecària, que fins al mes de juny donava una sèrie de privilegis a ajuntaments i església sobre la immatriculació de béns. Des d'aqueixa data, l'església va perdre els seus privilegis, pel que “es registren tots els béns que no tenien inscrits per a regularitzar la seua situació”. Miralles va detallar que la sorpresa va saltar quan en el registre de la propietat es va descobrir que la finca estava en una parcel•la única, amb el dibuix del campanar ajuntat a l'església.

COMENCEN LES NEGOCIACIONS

Al conèixer aquesta circumstància, “el secretari de l'ajuntament va anar a parlar amb la registradora de la propietat, que li diu que ella registra el que posa en el cadastre”. Així les coses, el consistori es va reunir amb el rector de Sant Bartomeu “que va reconèixer que el campanar és de propietat municipal”. Al setembre es va desplaçar una delegació del consistori amb el rector fins a la gerència del cadastre a Castelló “i ens diuen que allí hi ha una referència cadastral única. Per a separar les dues propietats necessitem el vistiplau del bisbat”.

...

+ info La veu en paper

 

TORNA A LA PORTADA DEL NÚMERO 1008