L'ajuntament de Benicarló ha demanat als veïns de pisos buits que tapien les entrades per a impedir que les coloms facen els nius a l'interior. Ximo Bueno, regidor de Medi ambient, va detallar que “s'estan estudiant diverses possibilitats per a controlar el creixement de l'espècie” i evitar que es convertisca en una plaga. El consistori ja va reclamar la col·laboració ciutadana per a lluitar contra la proliferació dels mosquit tigre, demanant que s'eliminaren els focus d'aigua estancada en els habitatges. Bueno va recordar que els coloms poden arribar a provocar problemes tant per als veïns com per als monuments de la ciutat, per les substàncies corrosives que contenen les seues defecacions. Durant els últims anys, s'han destruït nius que han permès controlar una mica l'espècie. En concret, “es va eliminar el que hi havia a la teulada del col·legi Marquès de Benicarló per part de la brigada d'Obres”. Els paranys, d'altra banda, “van aconseguir atrapar a mil coloms, però sabem que es van reproduir vora tres mil més”.

CONTROL CIUDADÀ

El regidor va arribar a comparar el problema de les colomes amb el dels mosquits i per això demanava la col·laboració ciutadana, com ja s'ha fet en el cas dels tigre. “Ara hi ha molts pisos d'obra nova buida, i sabem que nien en ells. Per això cal la conscienciació dels veïns, perquè tapen els habitatges que no s'utilitzen”. Per la seua banda el consistori està intentant localitzar les zones de nidificació actuals per a poder actuar, encara que va reconèixer que “és molt complicat”. Una de les solucions és la dispersió de pinso esterilitzat “però la patent la té un monopoli i cal negociar amb ells. Una altra és utilitzar rapaços, però això el que faria és traslladar el problema d'un punt a un altre, el mateix que els reclams auditius”. Malgrat això, l'edil de Medi ambient es va mostrar convençut que “hem d'aconseguir rebaixar el nivell de les colomes fins a una xifra sostenible” que no desborde el nombre normal que puga arribar a provocar problemes als veïns de la ciutat.

 

SUBTITUCIÓ D’ARBRES

D’altra part, l'ajuntament de Benicarló segueix amb la substitució d'arbres “per la mal planificació que va haver a l'hora de plantar-los”.

...

+ info La Veu en paper

TORNA A LA PORTADA DEL NÚMERO 1023