LA VEU DE BENICARLÓ | NÚM. 929 | 11 D'ABRIL 2014 Imprimeix Correu electrònic
Escrit per La Veu de Benicarló   
EL TEMA DE LA SETMANA 929 | Festa per la Llengua 2014: Èxit aclaparador

I MOLTS MÉS CONTINGUTS AL TEU QUIOSC...

 

 

Festa per la Llengua 2014: Èxit aclaparador

Més de 6000 persones participaren en l’edició benicarlanda

Els centres educatius que participen a les Trobades 2014 són la nostra escola. Són l'exemple de l'escola que ens obri la porta a les llengües, amb professorat i famílies que creuen en aquest model educatiu d'èxit, bastit amb la implicació de la societat des de fa trenta anys. Així arrancava el manifest de les Trobades 2014, de La Festa de la Llengua, que el passat cap de setmana va tindre una de les seues seus a Benicarló. Es calcula que més de sis mil persones van participar de forma directa en els actes, que es van centralitzar diumenge a la plaça dels Mestres del Temple. En un impressionant ambient de festa reivindicativa, les nombroses entitats que es van sumar a la iniciativa, desenvoluparen diverses activitats. No es va notar l’absència de cap representant del govern municipal PoPular.

Els actes començaven a les deu del matí, quan la cercavila de Gegants i Cabuts, Feres de l'Estel i Colla de Dolçainers eixia des de la plaça de la Constitució per a dirigir-se al lloc de celebració dels actes. Allí, els tallers de van succeir al llarg del matí. Més de cinquanta paradetes d’Escoles, d’AMPAS, associacions,  llibreries, editorials de llibres en valencià i altres, es sumaven a la proposta.  I no només de Benicarló. Associacions de pares i mares de poblacions com ara Vinaròs, Peníscola, Càlig, Benassal i Albocàsser, s’unien a la festa per reivindicar l’ús de la nostra llengua a l’escola. Fins i tot, La veu de Benicarló, com a únic setmanari íntegrament en valencià també hi va ser

Manualitats de diferents tipus, fotografies, jocs populars i moltes altres activitats destinades a reivindicar l'ús de la llengua en les escoles. Així, hi havia qui proposava plantar plantes, com si fos el germen de la llengua, fer-se una foto reivindicativa, dissenyar punts de llibre o pameles per combatre les elevades temperatures. No només els més menuts gaudien dels tallers. Les xarxes socials s’han vist inundades de nombroses fotografies de gent de totes les edats participant activament dels tallers.

...

+ info Las veu en paper