LOCAL 924 | UNA APOSTA PER L'ESPORT SENSE VIOLÈNCIA. Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Natàlia Sanz   

La Regidoria d'Esports ha posat en marxa una campanya de conscienciació per fomentar valors educatius, de formació i de no violència en la pràctica esportiva. Sensibilitzar els clubs que treballen l'esport base és la primera línia d'actuació de la campanya.

El fenomen de la violència en l'esport està molt estés, i Benicarló no és una excepció. És habitual en els camps de futbol, però també en la pràctica d'altres esports, assistir a comportaments poc adequats, tant per part dels esportistes com dels espectadors, que desencadenen en accions violentes poc recomanables. És per això que la Regidoria d'Esports s'ha proposat passar a l'acció per intentar eradicar accions i comportaments que no beneficien ningú, i menys encara als més menuts, posant en marxa una campanya adreçada sobretot als clubs que treballen amb els més menuts de l’esport de base.

La campanya tindrà quatre grans línies d'actuació, que se centraran en conscienciar els clubs i inculcar-los la cultura educativo-esportiva, implicar els professionals en la pràctica de l'esport amb respecte, apostar per la formació dels tècnics i premiar l'esportivitat amb un nou reconeixement que s'entregarà en la Gala de l'Esport.

Paral•lelament, la Regidoria farà arribar als pares dels joves esportistes un decàleg amb algunes directrius sobre com és aconsellable comportar-se en els terrenys de joc i quines actituds no beneficien el joc ni tampoc la percepció que tenen dels adults els joves esportistes.

La posada en marxa d'aquesta campanya suposarà també la modificació dels reglaments de competició en el programa Esport Escolar i facilitarà un contacte directe entre clubs i Ajuntament per denunciar qualsevol tipus d'incidència.

 

<TORNA A LA PORTADA DEL NÚMERO 924.