LOCAL 909 | L'Ajuntament col•labora en el finançament d'un projecte de cooperació a Hondures Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Redacció   

L'Ajuntament de Benicarló i l'entitat Mans Unides Benicarló han signat un any més un conveni de col•laboració per a finançar un projecte de desenvolupament econòmic i productiu dirigit a dones en situació marginal a Hondures. L'aportació municipal serà de 6.000 euros.

Un any més, i ja en van 17, l'Ajuntament i Mans Unides Benicarló han formalitzat un conveni pel qual l'Ajuntament es compromet col•laborar en els projecte de desenvolupament en el Tercer Món que du a terme l'entitat. En aquest cas, els 6.000 euros que aporta l'Ajuntament es destinaran a finançar el desenvolupament econòmic i productiu de dones (tant les que viuen al camp com a les ciutats) amb elevats nivells de pobresa. Les dones, 890 en total, procedeixen de 19 comunitats camperoles i de zones urbanes marginals dels departaments de Cortés i Atlántida, a Hondures. Amb aquest projecte, que està valorat en 519.644 euros, s'espera millorar la inserció de les dones al teixit econòmic i productiu de la zona, tant per part dels empresaris com de les autoritats municipals i representants d'organitzacions de la societat civil. Tot i que les beneficiàries directes seran 890 dones, el projecte beneficiarà indirectament més de 46.000 persones. La firma del conveni s'emmarca en les ajudes que l'Ajuntament destina cada any a projectes de cooperació internacional i respon al compromís que des de fa 17 anys el consistori manté amb Mans Unides per tal de millorar la situació de les persones més desfavorides. L'alcalde de la ciutat, Marcelino Domingo, ha confirmat que, a pesar de la difícil situació econòmica, "l'Ajuntament continuarà mentre puga col•laborant amb aquest tipus de projectes que ajuden a dignificar una mica la vida a les persones més desfavorides" i ha agraït a la regidora de Benestar Social, Sarah Vallés, als tècnics de Serveis Socials i a la pròpia entitat la seua implicació en aquest tipus de projectes. Per la seua banda, la nova presidenta de Mans Unides Benicarló, Tere Melet, ha agraït l'esforç de l'Ajuntament i la continuïtat de la col•laboració del consistori.

L'escola de Mali ja funciona a ple rendiment

Mans Unides ha aprofitat l'acte per informar que el projecte de construcció i equipament d'un centre escolar a Bamako (Mali) ja és una realitat. L'any 2010, l'Ajuntament va destinar 8.000 euros, a través del conveni anual amb Mans Unides, a aquesta escola que avui dia acull més de 500 alumnes.

<TORNA A LA PORTADA DEL NUMERO 909