COMUNICAT DEL NOU PAPA Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Joana Serrano (delegada mitjans de comunicació)   

L’Administrador Diocesà de Tortosa, Ilm.  José Luís Arín Roig, en conèixer l’elecció del cardenal Jorge Mario Bergoglio, com a nou bisbe de Roma i successor de Sant Pere, declara:

“En primer lloc, hem experimentat una gran alegria, ja que el que estàvem esperant, desitjant i pregant, ha succeït. Donem gràcies a Déu per aquesta elecció i fem explícita la comunió, tant personal com de la diòcesi, amb el nou Romà Pontífex.”

El nou Papa és del nou continent. Allà on Joan Pau II l’any 85 reclamava una “Nova Evangelització: nova en el seu ardor, nova en les seves expressions i nova en els seus mètodes.”

Una Amèrica Llatina on la Paraula de Déu és aliment habitual dels cristians fent realitat la gran afirmació de Benet XVI a la Carta Apostòlica post-sinodal Verbum Domini (núm. 121) “El fonament de tota espiritualitat cristiana autèntica i viva és la Paraula de Déu anunciada, acollida, celebrada i meditada en l’Església”.

El nom que s’ha imposat, Francesc, evoca l’esperit de sant Francesc d’Assís, que segueix atraient els cristians d’avui a vèncer la pobresa-misèria que és filla de les injustícies amb la pobresa-virtut que és expressió de solidaritat.

Des de la diòcesi de Tortosa preguem pel Papa Francesc, perquè Déu li concedeixi la gràcia de servir eficaçment i amorosa l’Església de Crist que peregrina arreu del món. Tanmateix demanem a tots els diocesans que, seguint la petició que el mateix Sant Pare va fer des del balcó de Sant Pere, demanin a Déu que el beneeixi i l’il•lumini.

Declaracions de l’Il•lm. mn. Arín Roig.

 

<TORNA A LA PORTADA 876