EL TEMA DE LA SETMANA 864 | Limitadors de reg al camp benicarlando. Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Redacció   

Problemes a Benicarló per la instal•lació de limitadors de reg en els pous de les explotacions agràries. Els comptadors no tenen, segons el parer dels llauradors, la potència necessària per a abastir les seues explotacions agràries.

La queixa ha estat tan considerable que el consistori de la ciutat s'ha vist obligat a intervenir davant Iberdrola per a aconseguir que s'amplie la potència. Eduardo Arín, regidor d'Agricultura, va assegurar que la mesura està provocant que “molts productors no poden portar a terme el reg de les seues finques amb normalitat” per culpa dels limitadors de potència en els comptadors dels pous d'aigua. No és la primera vegada que els llaiuradors pateixen d'aquesta mesura. Ja quan es va anunciar el canvi de legislació en aquest aspecte, van mostrar la seua disconformitat amb la mesura, atés que totes les explotacions agràries de Benicarló compten amb instal•lacions de reg per degoteig “i no es malgasta una gota d'aigua, pel que no té sentit que ens limiten el reg”.
...

…I CONTINUEN ELS ROBATORIS
Protegir el treball dels llauradors és l'objectiu de la nova campanya que les regidories de Seguretat i Agricultura de Benicarló estan dissenyant. Durant les últimes reunions de la Junta de Seguretat Rural, s'ha posat sobre la taula diferents opcions per a frenar els robatoris en el camp, una mesura que els llauradors vénen reclamant des de fa anys. Així, una de les propostes plantejades, segons va explicar el regidor d'Agricultura, Eduardo Arín, va ser “la posada en marxa d'un sistema d'identificació de productors que té com objectiu reduir el nombre de robatoris en el camp”.
...
+ info La veu en paper

<TORNA A LA PORTADA