L'alcalde i el regidor d'Agricultura reberen els 10 alumnes de primer de Batxillerat de la ciutat bretona de Saint-Pol-de-Léon que aquests dies visiten la ciutat. L'intercanvi servirà per enfortir les relacions entre les dos ciutats, unides pel cultiu de la carxofa. La relació institucional que Benicarló i Saint-Pol-de-Léon van iniciar fa dos anys s'ha concretat amb el primer intercanvi d'estudiants entre les dos ciutats. Els alumnes de primer i segon d'ESO del col•legi La Salle van visitar el mes passat la ciutat de la Bretanya francesa i aquests dies són els alumnes francesos els que estan visitant Benicarló. L'alcalde, Marcelino Domingo, i el regidor d'Agricultura, Eduardo Arín, han rebut els estudiants i els han animat a conèixer a fons la ciutat, els seus costums i la seua gent. Per la seua banda, la professora francesa encarregada de l'intercanvi, Armelle Tanguy, ha mostrat l'agraïment pel tracte rebut.
Els alumnes visitaren la ciutat, la platja, i han pogut conèixer de prop el cultiu de carxofes, la verdura que també es cultiva, a gran escala, a Saint-Pol-de-Léon. De fet, un dels objectius de l'intercanvi, a banda de conèixer l'idioma i la cultura, és potenciar les relacions entre les dos ciutats de cara a un futur agermanament. La Regidoria de Benestar Social ha posat en marxa el projecte VIAS amb l'objectiu d'incidir en les necessitats específiques dels joves i les dones immigrants i contribuir a la seua integració social. El programa compta amb la la col•laboració del Ministeri de Treball i el Fons Europeu per la Integració.

NEIX EL PROJECTE VIAS
Millorar les capacitats pròpies i fomentar la integració social i la participació en el dia a dia de la ciutat són els principals objectius que persegueix el projecte VIAS, un nou programa de treball amb joves i dones immigrants que està en marxa des del passat mes de març i que ha comptat amb una gran resposta de participació. De moment, s'han impartit un taller de reparacions de la llar i un altre de costura, que han comptat amb la col•laboració dels membres del Centre de Convivència per a la Gent Gran. A més, estan en funcionament diversos grups de convivència per facilitar l'aprenentatge sobre la població o per practicar l'idioma i s'ha creat un grup de treball que té com a objectiu enregistrar un programa de ràdio a l'Emissora Municipal.

Totes aquestes iniciatives es completaran durant els mesos de maig i juny amb un Curs d'informàtica, que s'organitzarà en dos grups en funció dels coneixements de cada participant, i un Curs de formació intercultural en la sexualitat, dirigit als professionals dels serveis socials de Benicarló, Vinaròs i Peníscola. El curs inclou una xarrada sobre sexualitat i cultura per als participants en el projecte VIAS. El projecte, hereu d'altres programes que s'han dut a terme en anys anteriors com Hada o Enlace, està subvencionat pel Ministeri de Treball i Immigració i cofinançat pel Fons Europeu per la Integració.