LOCAL 806 | Benihort produirà oli ecològic. Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Natàlia Sanz   

El molí d’oli de  Benihort-Baix Maestrat, que uneix a les cooperatives de Benicarló, Santa Magdalena de Polpís i Cervera ja es troba en ple funcionament.

Es preveu que en aquesta campanya 2011-12 s'obtinguen 150.000 litres d'oli d'oliva verge, encara que com principal novetat destaca la producció d'oli ecològic en les instal•lacions de l'empresa benicarlanda. Els tècnics calculen que 700.000 quilos d'olives passaran per Benihort en l'actual campanya.

Segons indica el responsable de l'àrea, Manuel Arnau Iglesias, “tant socis com no socis, poden portar ja les seues olives al molí, ja siguen de l'arbre o del terra”. Però sens dubte, la principal novetat que Arnau destacà en aquesta campanya és que “estem acreditats pel CAECV (Comitè d'Agricultura de la Comunitat Valenciana) de la Conselleria d’Agricultura per a molturar oli ecològic. En el 2011 vam començar ja a envasar-lo però enguany també podrem produir aquest oli especial”. Amb aquest nou servei es permetrà que agricultors de la zona registrats en aquest comitè no hàgen de desplaçar-se a altres províncies per a moldre les seues olives ecològiques. Ja hi ha mitja dotzena d'aquests menuts productors interessats en el nou servei de Benihort. Per altra banda, cal recordar que l’almàssera de Benicarló també és l'escollida per a moldre i envasar l'oli de les oliveres mil•lenàries, procedents de la Cooperativa Comarcal Clot d’en Simó. En aquest cas, les olives de la varietat Farga es molturan en la almàssera de Benicarló el mateix dia de la seua recol•lecció, amb la finalitat d'obtenir així un oli de qualitat excepcional, rebutjant les que presenten anomalies que les puga afectar negativament.

Com resultat de tot això tenim un oli de qualitat brutal, un luxe per als paladars que ha obtingut nombrosos reconeixements en tot el món. L'oli mil•lenari del Maestrat va ser premiat per l'associació Slow Food amb la distinció de Baluard. Així mateix, es va triar l’oli Mil del Poaig com un dels cent millors productes de l'any i els magatzems Harrods van organitzar cates d'aquest oli d'oliva mil•lenari del Maestrat, que es ven a 130 euros l'ampolla de 500 mil•lilitres. Per la seua banda, de les oliveres mil•lenàries de municipis com Canet lo Roig, Sant Jordi, Xert, la Salzadella, Vilanova o Benicarló, Traiguera o la Jana ixen cada any uns 5.000 quilos d'oli, que es comercialitzen a 20 euros cada ampolla de mig litre.

 

<torna a la portada