EL TEMA DE LA SETMANA 1218 | SETMANA DE LA FESTA GRAN DE LA CARXOFA Imprimeix Correu electrònic
Escrit per La Veu de Benicarló   

18.000 racions servides de plats cuinats amb carxofa DO Benicarló. Així es tancava el cap de setmana de la festa gran de la Carxofa, que enguany arriba a la seua XXVII edició. Rius de gent omplien durant tot el cap de setmana la ciutat, per a gaudir dels nombrosos actes programats per a enaltir a la reina del camp benicarlando. Les celebracions s'iniciaven el divendres, en un conegut restaurant de la localitat, on se celebrava el Sopar de Gala. En el transcurs de l'acte es va retre homenatge a una dona que des de ben jove ha viscut apegada a la terra. Mari Carmen Arín rebia l'afecte de la ciutat abrigallada per la seua família.

L'altre gran protagonista de la nit va ser el periodista i crític gastronòmic Mikel López Iturriaga, que va rebre la Carxofa d’or després de declarar-se fan absolut de la nostra carxofa.  El sopar de gala va reunir representants del món de la política, com el president de la diputació de Castelló i alcaldes de les ciutats veïnes, productors de carxofes i entusiastes d'aquesta flor.

DISSABTE DE CULTURA I CARXOFES TORRADES

Ja el dissabte de matí, una xerrada col·loqui entre Mikel i Mariola Cubells, en la capella del Mucbe, feia riure al públic assistent. La V Fira de productes de proximitat, per la seua part,  reunia a més de quaranta expositors, que van portar fins a la ciutat embotits, vins, fruites i verdures, entre altres productes.

...

LA CARXOFA MÉS SIBARITA

El diumenge al matí, les previsions es van desbordar una vegada més. I és que el que va començar sent una mostra dels plats que se servien en els restaurants participants en les jornades gastronòmiques, és ara un expositor clau per a la cuina de la carxofa de Benicarló. Carxofes amb arròs, amb paté, amb crema, amb peix, amb carn o en forma de dolç. L'humil carxofa amb DO Benicarló es va convertir en la Reina absoluta de les cuines dels restaurants de Benicarló i eixia al carrer vestida amb les seues millors gales per a satisfer els paladars de milers de visitants que van omplir la ciutat.

...

+info La Veu en paper


TORNA A LA PORTADA DEL NÚMERO 1218