TEMA DE LA SETMANA 1195 | Les lletres benicarlandes tenen nom: Onada i San Abdón Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Redacció   

Per als amants de la bona lectura va ser una data inoblidable. En plena revolució tecnològica, quan la lectura de llibres en paper va literalment costa avall en caiguda lliure, Editorial Onada veia la llum decidida a fer-nos la vida més feliç: gaudir de bons llibres amb cuidada edició i amb temes interessants. A poc a poc s'ha fet un buit en la nostra prestatgeria per a demostrar que la lectura no té per què estar renyida amb una bona edició.

La setmana passada, Onada organitzava el seu tradicional Sopar de les Lletres, on es retia homenatge al professor Josep San Abdón. Va ser una nit de retrobaments i reivindicacions, d'emocions i riures. Tot, amb el fil conductor dels bons llibres d'Onada. Un esdeveniment que unia personalitats i escriptors d'un costat i l'altre del Sénia, que feia desaparèixer fronteres per una nit al voltant d'una taula. Full a full, s'anava escrivint la Història d'una nit memorable, plena d'afecte cap al nostre territori i la nostra llengua.

ENTRANTS

El primer plat anava precedit d'una peça musical a càrrec de Josep Arnau (clarinet) i Manuel Monserrat (flauta). Miquel Angel Pradilla era l'encarregat de presentar el bloc de publicacions “Les persones, la història i la llengua”. Al seu costat, escriptors del territori que n’han retratat diferents aspectes. Amàlia Roig, o Gregorio Segarra, entre altres, dels quals Pradilla feia un esbós dels seus escrits amb acurada crítica literària.

...

PALAIA DE LLOTJA DE BENICARLÓ AMB AMETLLES LAMINADES

I de nou la música prenia la palestra de la mà d'Arnau i Monserrat, per a donar pas al bloc de publicacions “La Literatura”. Obria foc els versos de Nieves Salvador, que precedien a les paraules d'Alícia Coscollano. Ella era l’encarregada de presentar un ventall de contes i narratives amb els autors.

...

L’HOMENATGE

i ja per a tancar la nit, l'esperat homenatge a Josep San Abdón (Benicarló 1955). Pujaven a l'escenari per a acompanyar-lo Joan Gregori i el regidor de Cultura, Pedro Manchón. Gregori feia ús del seu gran coneixement del personatge per a dibuixar amb mestratge una biografia sorprenent, plena d'anècdotes filades amb afecte, admiració i gran estima. Des d'aquells anys d'estudiant a València, al costat de noms àmpliament recordats en el món de la filologia als seus primers passos en el món editorial, com «Llombriu» (1978) i «Passadís» (1987). No van faltar els records a l'infaust succés de la Pantanà de Tous, que San Abdón va viure en primera persona.

...

+info La veu en paper

TORNA A LA PORTADA DEL NÚMERO 1195