TEMA DE LA SETMANA 1194 | ENTRES LOS ONADES DE LA V COPA D'ESPANYA D'AIGÜES OBERTES, XXVII TRAVESSIA NADANT DE PENÍSCOLA A BENICARLÓ Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Redacció   

Diumenge 28 de Juliol de 2019 es va disputar la clàssica travessia Peníscola-Benicarló.  La prova forma part del circuit de la V COPA D’ESPANYA D’AIGÜES OBERTES i representa tot un repte per a un Club com el CNB, d'una ciutat xicoteta, ja que s'exigeixen uns estàndards de qualitat molt elevats. Dita prova estava controlada per tres jutges de la Federació Espanyola de Natació i cinc de la federació Valenciana. Tot i això, els de Benicarló no s’amoïnen i tiren endavant en una complicadíssima organització, que porta fins a la nostra ciutat a nedadors de primer nivell nacional. De vegades, al ser la natació un esport individual això no s'acaba de valorar suficientment atés que, el que cal preguntar-se és, quants equips d'altres esports són capaços de garantir una participació en una competició de copa d'Espanya organitzada pels mateixos clubs?

Des de fa 6 anys, la prova té un format de dos distàncies distintes: la clàssica (27 edició), de 8000 metres, que comença des de la platja sud de Peníscola i, un altra, de 3000 metres, que s’inicia des de la platja davant del Gran Hotel de Peníscola. La participació va ser nombrosa, 171 nedadors inscrits entre les dos, encara que, enguany, no es va batre el rècord d’inscripcions, com l’any passat.

Tot i que sobre les sis de la matinada el temps no presagiava res de bo pel vent que feia, al final, a les 8:30h va començar la sortida des de la platja sud de Peníscola amb un vent que va calmar al principi miraculosament respectant els participants.

...

L’ARRIBADA

Aquesta ha estat la segona prova amb més abandonaments de la història, la qual cosa dóna fe del que hem comentat de la seua dificultat, i on els serveis d'emergència, Provita i Inturesport, juntament amb el Bombers del Parc de Benicarló en la seua unitat aquàtica van fer una gran tasca retirant els nedadors que no podien continuar a més de fer una vigilància exhaustiva per la seu seguretat.

...


El pòdium de la travessia llarga, de la categoria masculina, va estar format per:

1º classificat: JAIME MARQUÉS (CN Toledo), 1.54:02.

2º classificat: LLUÍS PIJUAN (CEN Balaguer), 1.58.10

3º classificat: MIGUEL BOU (CN Aquàtic les Marines), 2.02:05

 

El pòdium de la travessia llarga, de la categoria femenina, el formaren:

1ª classificada: AINHOA BENAVENTE (CN Cervera), 2.02:24

2ª classificada: QUERALT VELASCO (CN Cervera), 2.02:26

3ª classificada: LUCIA GÓMEZ (CN Martorell) 2.15:28

 

...

+info La Veu en paper

TORNA A LA PORTADA DEL NÚMERO 1194