TEMA DE LA SETMANA 1193 | Sense apartaments a Benicarló. Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Redacció   

Han desaparegut del mapa. Literalment. A Benicarló, llogar un apartament de vacances és pràcticament missió impossible aquest estiu. Ho confirmen els agents immobiliaris que operen a la ciutat que enguany ho han tingut cru per a trobar allotjaments que complisquen amb la legislació vigent.

I és que després de l'entrada en vigor de la Llei de Turisme del Consell el passat estiu, els requisits obliguen al propietari de l'immoble, entre altres, a donar d'alta l'allotjament en un registre en el qual han de complir una sèrie d'obligacions. Entre elles, declarar els beneficis.

...

NO VOLEN LEGALITZAR

Però no tots els propietaris estan disposats a donar d'alta i legalitzar els seus apartaments. “Enguany he decidit no llogar ni un”, assegurava la propietària d'una immobiliària a Benicarló. “Quan els demanes els papers de legalització i et diuen que no els tenen, els negue la gestió”, assegura. I és que “si em ve una inspecció, qui paga la multa també sóc jo i per al que es guanya no val la pena”, sosté. Un altre dels gestors d'immobiliària lamenta que “s'haja perdut aquesta possibilitat de negoci” per la “negativa dels propietaris de tindre els seus habitatges legalitzats”, que, d'altra banda, “suposa una garantia de qualitat per al seu allotjament”. Molt poca gent ha donat el pas i ha fet les gestions per legalitzar el seu pis per a llogar-lo.

...

RECULADA EN EL NEGOCI

Així les coses, de forma oficial el nombre d'allotjaments turístics registra una reculada a les províncies de Castelló i València, encara que en el cas d'Alacant prossegueix l'evolució positiva, amb un augment interanual del 7,7% fins al passat 15 de juliol, segons les últimes dades de Turisme Comunitat Valenciana. Des de la Federació Espanyola d'Associacions d'Habitatges i Apartaments Turístics (Fevitur) reconeixen que el sector «no està passant pel seu millor moment, ja que els habitatges d'ús turístic estan sent prohibides en algunes ciutats, i hi ha una situació de desacord entre les patronals, veïns i ajuntaments, entre altres agents implicats».

El problema és que ara, asseguren els especialistes “existeix un mercat negre de lloguer que en res beneficia al sector”, ja que no existeix cap control sobre la qualitat dels apartaments que s'estan oferint de forma il·legal.

...

+info La Veu en paper

TORNA A LA PORTADA DEL NÚMERO 1193