TAFANERS 798 Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Els tafaners   

Com qui sent ploure
A vore, abans de res, no estem insultant però... la passada setmana vam vore una correguda i concentració de tractors memorable. Feia goig perquè ja n’hi ha prou del que està passant amb els llauradors, que els foten els tractors davant de la Guardia Civil (aquests almenys demanen disculpes, els municipals ni existeixen), circulen per la matinada, es queden sense gasolina, la van a buscar a la gasolinera (els xoriços ens referim), i desapareixen sense deixar rastre... i no passa res. Doncs, al que anàvem, un fum de tractors a la plaça de la Constitució i un representant dels llauradors que arengava al personal perquè açò ja se’n passava de mare... culpant als polítics de torn, que allí estaven, Marcelino, Miralles, Mascarell i alguns més, d’ineficàcia i inacció. No res, que els van posar a caldo. Tots els presents, van aplaudir els comentaris perquè, òbviament, estaven carregats de raó. Els polítics també apaludien! Alucina vecina, o no tenien vergonya o estem en un món a l’inrevés.Lo sant patró
Cada any passa el mateix i no hi ha manera que li fiquen remei. Algú no pot pensar que el ganivet de Sant Bartomeu no està fet per aquests menesters? Pobre, o l’han d’apujar alguna banderola, o l’han de tombar de gairó, o han de fer mil històries perquè passe. Un dia, amb tant de sacseig els caurà i tindrem un disgust. Pos no saben que no passa? Doncs, o fiquen el que està penjat més alt o li lleven les rodes a la peanya... i a pols! O és que la poli no té prou força?


Els castellans poden entendre el valencià... si volen
Els castellans i altres turistes amb altres llengües són molt més espavilats del que es pensen els nostres polítics. Enguany els programetes que donaven estaven únicament en valencià i no han tingut cap problema per a poder assistir als actes que els han interessat. És que els forasters no són tant curs. Són persones normals i corrents com nosaltres, capaços, si volen, d’entendre que som benicarlandos i que parlem valencià.

Una altra cosa són tots el complexes d’inferioritat dels nostres polítics, que no és que se’n donen vergonya de parlar valencià sinó que, si per ells fóra, preferirien eliminar la nostra llengua per a no tenir cap problema i a més ser más españoles que los españoles. Com va dir un polític del PP en un míting a les passades eleccions”si me paso al valenciano mientras hablo, perdonad... pero és mi lengua materna”.


+Tafaners a La veu en paper

<torna a la portada