LOCAL 1071 | RESTAURANT CHUANET, SUMANT ÈXITS Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Redacció   

Juan Antonio es va posar al capdavant del seu propi negoci quan tenia 25 anys, però des de ben petit, trastejava entre olles i guisats. Els seus pares regentaven un bar dels de tota la vida en el seu Benicarló natal. A poc a poc li va anar agafant afició a aquesta professió, de tal manera que alternava el seu treball a la fàbrica amb les hores en el bar dels seus pares. El destí va voler que es quedés a l’atur als 25 anys i va ser llavors quan es va decidir a obrir el seu propi negoci. Amb tot per aprendre, perquè Chuanet, com popularment se’l coneix, va començar de zero. Va ser el seu propi mestre i aprenent tenint com a bandera “la qualitat, no perdre-la mai de vista”. Corria l'any 1975. La tan manida fórmula dels productes de proximitat que ara tant s'utilitza ja era el lema del seu establiment de tapes. Però no va ser fins a l'any 1985 que el Restaurant Chuanet va començar a escriure la seua història amb lletres majúscules. En aquella època “ens traslladem al local que hi havia al costat d'una gasolinera de la N340”, que ja s'obre com a restaurant. De forma tímida al principi, però consolidant una carta que el va portar a asseure a les seves taules a personatges reconeguts del cinema, la política, l'esport “de tots els colors, perquè aquí els rebem a tots amb els braços oberts”.

La penúltima pàgina d'aquesta saga familiar, a la qual es va incorporar el seu fill Javier, comença a escriure's el 2003, any del trasllat de l'establiment a un magnífic local situat a la riba de la platja. La filosofia segueix sent la mateixa: poques taules, detalls molt cuidats “i un equip magnífic, sense els quals no seríem els mateixos”, reconeix. A poc a poc arriben els premis. En el 2015 col·loquen en la seua vitrina el que els va atorgar l'ajuntament de Benicarló per la Millor Trajectòria Empresarial. En el 2016, un preuat guardó: el Sol Repsol que van aconseguir revalidar aquest any. I ara, el de la Cambra de comerç que suposa un reconeixement més “al treball ben fet”, sosté Juan Antonio. El mèrit és major si es té en compte que tant Juan Antonio com Carmen, la seua dona, van partir de zero en aquest àmbit professional. De fet, el seu fill Javi assegura que “la meua mare és un pilar fonamental en l’empresa. Ens va a deixar el llistó molt alt”.

Però a més, Juan Antonio sosté que els productes que utilitza condicionen en gran manera la seua taula. “Tenim productes de primera qualitat tant en el camp benicarlando com en la mar, no podem demanar més”, assegura. Tot producte fresc que gairebé salta de les barques quan passen per la porta per ficar-se directe al plat. “El camí fins aquí no ha estat fàcil, però nosaltres seguim tenint els peus al terra”, diu. El treball diari és una altra de les cartes de presentació d'aquest establiment, tot un emblema per a Benicarló i la seua província.

 

<TORNA A LA PORTADA DEL NÚMERO 1071