TEMA DE LA SETMANA 1071 | Autocaravanes en zona... inundable? Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Redacció   

L'ajuntament de Benicarló ha iniciat les obres d'urbanització d'un dels vials de la Partida Solaes. Els treballs seran finançats gràcies als plans provincials del 2016 i serviran per crear una zona d'aparcament de caravanes. Segons va explicar l'alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, es tracta de “la urbanització del vial 29 del pla parcial de l'homologació de Solaes”. Aquesta zona, situada al costat de la desembocadura del Barranquet estava molt degradada i amb els treballs que han començat, es «permetrà adequar-la, a més de possibilitar un tipus de turisme necessari per a la ciutat». Miralles va afegir que «s'ordenarà l'espai i connectarà en el futur amb la segona fase del passeig sud que serà una realitat en breu». Les obres seran finançades amb càrrec als POYS promoguts per la Diputació de Castelló.

...

OPOSICIÓ Al PROJECTE

En el ple del mes d'octubre del 2016  en què es va aprovar el projecte, el PP va recordar a l'alcaldessa i també regidora d'Urbanisme que Benicarló no té una ordenança que regule la zona d'auto caravanes. Per la seua banda Ecologistes en Acció va recordar en un comunicat que la zona “és el punt de sortida a la mar d'una conca de vessament de 16.613 hectàrees, la qual cosa la converteix en un lloc marcat per l'alt risc d'inundacions donat el caràcter torrencial de les precipitacions que es donen en l'àmbit mediterrani, circumstància reconeguda pels propis organismes oficials”.

De fet, el Pla d'Acció Territorial de Riscos d'Inundacions a la Comunitat Valenciana (PATRICOVA), classifica aquesta zona com de "RISC 1. Freqüència menor de 25 anys; calat > 0,8 m.", és a dir, en el màxim de la seua escala.

...

+ info La Veu en paper

<TORNA A LA PORTADA DEL NÚMERO 1071