LOCAL 1068 | La Veu de Benicarló a la Biblioteca Digital de Castelló Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Redacció   

L’any 2011 La Veu de Benicarló i la Universitat Jaume I de Castelló varem signar un conveni de col·laboració que va tindre, com a producte més evident i fructífer, la digitalització del fons del nostre setmanari i la posada a disposició d’aquest en la Biblioteca Digital de Castelló. Rodolfo Serrano, com a president de La Feram, l’associació editora de La Veu, i Vicent Climent, rector de la Universitat, varen signar el conveni.

La Veu de Benicarló és un setmanari local i en valencià, editat sense ànim de lucre per l’Associació La Feram, i que tirem endavant un grup de persones de manera desinteressada. Per això, no podia ser d’una altra manera, hem volgut des de sempre compartir amb la societat benicarlanda els continguts de La Veu. Internet, les noves tecnologies i la Universitat Jaume I ens han ajudat a fer-ho possible. No cal dir que agraïm molt a la Universitat, el seu rector, i com no, al personal de la biblioteca, la seua col·laboració.

En aquell primer moment es van digitalitzar els primers 500 números de La Veu, des de la seua aparició, l’agost de 1995, fins al setembre de 2005. Recentment s’han afegit un bon centenar de números més, de manera que es possible consultar fins al número 850, que correspon a setembre de 2012.

Aquest és l’enllaç directe a la col·lecció http://repositori.uji.es/xmlui/handle/10234/20617

Hi podeu trobar, a més de les revistes ordenades cronològicament, un cercador que permet fer cerques per data i paraules clau, mol útil i senzill.

No cal dir que possiblement aquest grapat de ‘veus’ siguen el recurs digital més rellevant per aquelles persones que vulguen capbussar-se en la història recent del nostre poble, sobre tot en la seua crònica política i cultural.

<PORTADA DE LA VEU NÚMERO 1068