EDITORIAL 1032 | Les cuines de Benicarló. Imprimeix Correu electrònic
Escrit per La Veu de Benicarló   

Com aquesta setmana la notícia de portada és tan bona, ens podem permetre una mica d'humor i traure-li punta a l'assumpte: Raúl Resino, millor xef d'Espanya.

En els últims temps, Benicarló està adquirint fama de paradís gastronòmic, la qual cosa ens ve de meravella perquè pel que fa a turisme no ens mengem ni un torró. No obstant, cal subratllar que les últimes fites culinàries, encara que gestades a Benicarló, són obra de forasters, dit açò amb tot l'afecte del món: Resino és madrileny, Maribel Masterchef és aragonesa i l'alcaldessa Xaro Miralles, que aquesta passada setmana va triomfar en els fogons del Setrill, és també d'un altre poble. Com a vertader amo dels fogons benicarlandos recordarem a Jaime Mundo i les seues famoses remenades de paelles. En fi, tota una amalgama de cuiners adoptius amb el paraigua benicarlanado com a fons.

I mentre la gastronomia benicarlanda d'alta volada aconsegueix l'Olimp, els ciutadans del carrer hem hagut de patir un estiu sense els gelats de Pepito, una cosa que mai oblidarem ni perdonarem per molt que passen els segles.

En definitiva,  una alegria gran, de tenir un restaurant d'aquesta categoria al nostre poble. No és l'únic lloc on es menja de meravella, per descomptat, doncs ací triomfa des del més senzill entrepà... fins al plat més elaborat. A açò cal sumar-li les joves promeses que s'estan formant en el Centre de Formació Professional i l'èxit que tenen totes les activitats culturals que sumen a l'enriquiment de l'ànima, la satisfacció de l'estómac. I és que les dos van de la mà.

Acabem advertint les autoritats que, amb l'excés culinari i l'arribada de l'estiu, el passeig del colesterol s'està posant de gent com la Gran Via madrilenya. Benicarló: ciutat del bon menjar... i del xandall!

Deixant de banda aquesta nota divertida, l'enhorabona més efusiva a Raúl Resino pel seu premi i per aconseguir, amb el seu treball, ficar Benicarló en el mapa gastronòmic estatal actual. Gràcies.