LA VEU AL FACEBOOK

AMB EL SUPORT DE:

generalitat conselleria.jpg
uji.jpg
 
LOCAL 986 | El Mucbe celebra el 10é aniversari Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Redacció   

Visites dinamitzades, teatres, tallers, exposicions i audicions són les principals activitats que s'han programat des del Mucbe per a commemorar el seu 10é aniversari. Els actes tindran lloc des de dissabte 20 de juny fins diumenge 28 i estan destinats a totes les edats, tant als més menuts com als més grans.

El proper 25 de juny es compliran 10 anys de la inauguració del Mucbe, una aposta decidida de l'Ajuntament de Benicarló per la difusió de la cultura i el patrimoni que en aquests anys s'ha convertit en un espai de referència no només per a Benicarló sinó per a tota la comarca. Amb motiu d'aquest aniversari, el centre ha preparat una extensa programació que inclou música, teatre, exposicions i moltes altres activitats pensades per a tots els gustos i edats.

Les activitats començaran dissabte 20 de juny amb la I Marató de Dibuix Infantil i Juvenil, per a xiquets i xiquetes des dels 3 fins als 16 anys, dividits en tres categories (de 3 a 6 anys, de 7 a 10 anys i d'11 a 16 anys). Les activitats dedicades exclusivament als més menuts continuaran dissabte 27 amb Vine a jugar al Mucbe, on els més joves podran gaudir de pistes de minigolf, xanques de poals, pilotes botadores, jocs d'anelles, trencaclosques, etc.

El teatre és un del plats forts de la programació, que comptarà amb diverses representacions, especialment els caps de setmana. Dissabte 20 Factoría los Sánchez representarà dos funcions d'Educador Social en Alaska al claustre del Mucbe. Es tracta d'una obra amb més de 200 funcions per tota Espanya, amb cinc temporades a Barcelona i que compta amb una gran acollida del públic. Amb obres com El titellet o Cómicos de la lengua (Premi Nacional de Teatre per a la Infància i la Joventut 2009), també s'aproparà el teatre als més menuts.

Per a aquells que vulguen gaudir d'activitats en família poden inscriure's als tallers familiars que organitza la Regidoria de Cultura. Un d'ells és Treballem el collage, per a xiquets i xiquetes de 2 a 6 anys. L'altre taller familiar és de pintura sobre ceràmica, per a xiquets i xiquetes de 5 a 10 anys. En els dos tallers les places són limitades i els interessats han de reservar-la al Mucbe.

Una altra de les ofertes importants del programa són les visites a diferents espais culturals. Des d'una visita guiada a la casa tradicional benicarlanda del carrer de Santa Càndida fins a una visita dramatitzada al Poblat Iber del Puig de la Nau, passant per una visita nocturna teatralitzada pel Convent de Sant Francesc o la representació teatral Assassinat al Museu, que no deixa de ser una visita teatralitzada carregada d'intriga, emoció i diversió pel Mucbe, que ajudarà a entendre la seua història.

Al llarg de la setmana també s'han organitzat diferents exposicions, entre les quals destaquen Denominació d'Origen, de Lorena Oms i Miguel Ángel Cavero, i l'exposició de final de curs del alumnes de Cèzanne Taller d'Art. Dimecres 24 també tindrà lloc la conferència-concert organitzada per l'Associació Cultural Diabolus, La música és més que paraules, un recital basat en la música de compositors com John Cage o Carles Santos.

La programació musical es completa l'Audició de final de curs dels alumnes de Diabolus Lab, dijous 25, i l'Audició de l'Orquestra Infantil 4Cordes i l'Orquestra Tenim molta Corda de l'Escola de Música Ciutat de Benicarló, que tindrà lloc al claustre del Mucbe i posarà el punt i final a la programació especial pel 10é aniversari del Mucbe.

<TORNA A LA PORTADA DEL NÚMERO 986