LA VEU AL FACEBOOK

AMB EL SUPORT DE:

generalitat conselleria.jpg
uji.jpg
 
LOCAL 856 | Benicarló intenta salvar la urbanització d'un vial desbloquejant un PAI. Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Natàlia Sanz   

L'ajuntament de Benicarló durà a ple la suspensió parcial del PRI de la Fundació Compte Fibla. Ho farà després d'anys de tramitació, que han impedit, de moment, urbanitzar la pastilla on ha d'alçar-se l'edifici, i el carrer de les Moreres, inclosa en ella. L'objectiu del consistori és separar el solar de la fundació i el del carrer, per a poder urbanitzar-la i que els veïns puguen, d'una vegada per sempre, gaudir d'un vial en condicions. Pedro López, edil d'Urbanisme, va recordar que l'empresa adjudicatària del programa d'urbanització no està en condicions d'escometre les obres en aquests moments de crisi, pel que el consistori es va oferir a fer-se càrrec dels costos d'urbanització del vial. Les seues intencions són tornar a obrir al trànsit aquest carrer, tancat pel mal estat en el qual es troba i necessari per ser un dels vials del centre del municipi. “Ara mateix cal donar temps per a arreplegar les al•legacions que es puguen presentar i després les audiències per a escoltar-les”, va detallar López.

Els veïns esperen amb impaciència la resolució d'aquestes tramitacions, després d'anys de declaracions de bones intencions per part dels successius governs municipals de Benicarló. De fet, la constitució de la fundació es realitza en el 1945, any que comencen les vicissituds per als veïns. En el 1998 se signa l'últim conveni marc entre l'ajuntament i els membres de la fundació, que és el que en aquests moments està en vigor. En aquella data ambdues parts es donaven vuit mesos de termini per a engegar definitivament la fundació, creada a la mort de José Mª Compte Fibla. En aquests moments, el solar s'utilitza com aparcament públic, mentre que el carrer està tancat al trànsit. El projecte pretén impulsar una fundació de caràcter socio-cultural que dotaria a Benicarló d'una biblioteca pública, un centre documental i memorialístic, un saló de conferències, sala d'exposicions i pàrquing. El projecte contempla que dels 2.425 metres quadrats de solar 284 estiguen destinats a ús socio-cultural i 905 a zones verdes mentre que 1.235 metres quadrats seran edificables.

 

< tornar a la portada