Em resulta una mica estrany escriure aquestes línees, recordo que algú va dir de mi “Xavi és una persona de poques paraules però de molts dibuixos", vos asseguro que va encertar-ho quasi al cent per cent. De totes maneres vos intentaré fer cinc cèntims del que significa per a mi col•laborar amb aquesta revista, amb paraules i no dibuixos. Però abans una mica d'història…

Tenia només 18 anys quan aquests senyors de La Veu em van incorporar a la seua plantilla de col•laboradors. Jo aleshores havia publicat uns còmics molt pretensiosos i apocalíptics en una revista que teníem al insti i els meus professors de valencià, Joan Gregori i Paco del Castillo, em van preguntar si volia col•laborar en una revista local, “Podries dibuixar un còmic setmanal, mitja fulleta només”. Bé, semblava fàcil, i els dibuixants de còmic per alguna cosa comencen. Així que em vaig engrescar i vaig començar.

Tenia un personatge una mica irreverent i malcriat que havia creat per a una d’eixes històries apocalíptiques (en aquell moment la meua influencia més gran era el dibuixant britànic Simon Bisley) i vaig creure convenient usar-lo com a protagonista dels còmics de La Veu. Algú el va batejar amb el nom de Xavi, com el seu creador, però jo sempre he preferit no ficar-li nom. Pot ser amb la idea de que el lector s’identifiqués més amb ell, ja que moltes vegades només sembla un espectador de les coses que passen al poble, amb molta veu crítica però amb poc poder per a canviar res.

Recordo que portava els meus primers còmics, dibuixats amb rotring i retolador permanent, al local de La Veu al casal i que Cristina Garcia o Àlex Gozalbo l’arreplegaven. O directament l'hi donava a l’amo, Xavier Rodriguez, que tan bon punt veia que el temps se’ns tirava a sobre ja tenia el telèfon preparat, “Xavi, aquesta setmana tenim còmic, no?".

Van anar passant els anys i de la tinta xina vam passar a l'ordinador, a retolar les bafarades dels personatges amb lletra "comic sans", i a aplicar efectes amb el photoshop. De totes maneres, encara que l'ordinador m'ho anava ficant més fàcil la vida s'obstinava ficar-m'ho més difícil i després d’uns primers anys amb la meua aportació setmanal, les circumstàncies de la vida i del treball em van portar a fer la col•laboració quinzenal.

Per a mi fer el còmic, cada setmana o quinzenalment, sempre ha intentat ser un exercici de creativitat i d'alliberament. D'alguna manera ha servit per manternir-me connectat a coses que realment haurien d'importar més i separar-me per una estona dels maldecaps i rutina del dia a dia. I si he conseguit arrencar una rialla, o almenys un somriure, a algú estic doblement satisfet. I si ha algú s'ha sentit ofés per algun còmic meu que s'ho faça mirar, que només són quatre ratlles en un paper, home!

El llibre "20 anys de La Veu de Benicarló, 100 còmics de Xavi Burriel"

Arribats a este punt vos anunciem la pròxima edició del llibre "20 anys de La Veu de Benicarló,  100 còmics de Xavi Burriel". On fem un recull dels 100 millors còmics de La Veu de Benicarló acompanyats de 100 portades de la revista que van inspirar cada historieta en concret. El llibre serà totalment autoeditat pels col•laboradors de La Veu i es finançarà mitjançant la plataforma web www.verkami.com. Verkami és una plataforma de micromecenatge en la qual gent anònima aporta uns diners per finançar projectes creatius de qualsevol tipus, ja siguen llibres, còmics, música, etc.

Està previst el llançament del verkami la primera setmana d'octubre, data a partir de la qual qualsevol persona interessada podrà col•laborar com a mecenes del llibre aportant unes quantitats establertes. Per fer-ho només hauran d'entrar a la página web i realitzar el pagament amb tarjeta bancària. En total són 4 quantitats diferents, i a mesura que s'incrementa l'aportació, el mecenes tindrà una recompensa major. Les recompenses seran les següents:

 

  • Aportant 20 € Rebreu el llibre en paper a casa. Agraïments en les xarxes socials i en la revista de La Veu.
  • Aportant 35 € (fins a un màxim de 15 aportacions) Rebreu el llibre, amb dedicatòria de l'autor i una petita il•lustració a la primera plana...
  • Aportant 50 € (fins a un màxim de 10 aportacions) Llibre en paper, signat per l’autor + una reproducció signada d’una il•lustració de l’autor a triar.
  • Aportant 80 € (fins a un màxim de 5 aportacions) Llibre en paper + una il•lustració o caricatura del mecenes feta per Xavi Burriel completament original.

 

El llibre es publicarà a principis de Desembre i s'enviarà als mecenes juntament amb la resta de les recompenses. Esperem la vostra ajuda per fer realitat la publicació del llibre!!

Moltes gràcies!