Pau Alabajos: “Encara que ens vulguen amagar, no poden fer-ho”

Mentre afina les últimes cordes de la guitarra, alguns xiquets es repassen els versos d’Estellés. Falten a penes dues hores per al recital i tot marxa entre nervis i timidesa. Pau Alabajos (Torrent, 1982) sol col•laborar amb l’IES Joan Coromines. La cosa va d’instituts. Pau ha sigut permanent actiu en les revoltes de l’IES Lluís Vives. De fet, ell és qui origina el hastag de #primaveravalenciana.

P: Què es respira a València?
R:Doncs pense que hi ha moltes ganes de canviar les coses, perquè hem patit 17 anys de Partit Popular asfixiant, amb molta corrupció i amb moltes retallades. Eixe polvorí que s’ha creat, amb gent sense feina, gent farta de la corrupció, gent fartíssima que allò social no estiga mai en el centre dels interessos dels seus governants, ha explotat i han decidit eixir al carrer. Jo crec que això és el germen de la #primaveravalenciana.

P:Parlant de #primaveravalenciana, segons el periòdic Levante, vas ser qui va introduir el hastag. Ho vas fer en al•lusió al maig del 68?
R:Sí, i a la Primavera Àrab també. S’han fet moltes analogies. En realitat no és una cosa tan elaborada, és simplement adaptar el cas valencià a la primavera de Praga, per exemple, on una sèrie de gent ix al carrer per exigir democràcia i, com que a nosaltres també ens cal anar exercitant i creixent en eixe camp, vaig pensar que era una bona analogia. Crec que va fer fortuna per això mateix, ja que es va reconèixer de seguida que nosaltres també tenim uns dèficits democràtics.

...
+ info La Veu en paper