El passat dia 15 de desembre, una pala entrava en la propietat de Joaquín Roca per a donar compliment a una sentència de l'Audiència Provincial de Castelló. L'ordre era enderrocar el xalet que havia edificat de manera il•legal en aquest solar de la partida Surrach de Benicarló. Esta setmana, dos mesos després, “l'ajuntament encara no m'ha restablit el subministrament elèctric”, que es va tallar un minut abans d'entrar la pala per a evitar danys col•laterals. Joaquín diu que “el consistori només ha de signar un ofici demanant a Iberdrola que em restaure la llum. Jo estic fart d'anar tots els dies i que no m'ho solucionen”. L'enderrocament del xalet va concloure fa més d'un mes pel que el propietari assegura que “la llum ja hauria d'estar restablida de nou. Jo tinc el contracte amb l'empresa des del 2003, pel que tot és legal”. La llum és necessària perquè en el solar hi ha vegetació “que és necessari regar. I per a fer-lo necessito la llum per a traure l'aigua del pou”, recorda.

En aquests moments i donades les condicions climatològiques de l'últim mes “ja se m'han mort quasi totes les plantes” a causa de l'extrema sequedat que ha patit la ciutat. Joaquín assegura que aquest tràmit “s'està retardant de forma indeguda. No han tingut bastant amb arruïnar-me la vida al llençar-me el xalet que ara em fan la vida impossible amb aquest simple tràmit”. Durant l'últim ple municipal la portaveu socialista, Xaro Miralles, va requerir a l'equip de govern sobre aquest tema “i li van contestar que en pocs dies estaria solucionat. Ha passat quasi un mes i encara estem igual”, va lamentar. L'afectat pensa seguir reclamant en el consistori “fins que em restablisquen el subministrament que em correspon d'una vegada per sempre”.

Pedro López, regidor d'Urbanisme, va assegurar que "l'ajuntament ja s'ha posat en contacte via ofici i de forma telefònica amb Iberdrola para restituir el subministrament elèctric en la parcel•la de Joaquín Roca. " Nosaltres no li fem la vida impossible perquè hem fet els tràmits als que estàvem obligats. No li tenim que restituir la llum, ho té que fer Iberdrola quan ho considere oportú". López recorda que " aquest senyor ja va reconèixer que el seu habitatge era il•legal als tècnics municipals, segons va quedar arreplegat en l'informe del 2005 per una inspecció".