L'ajuntament de Benicarló ha obert un expedient al Policia Local que presumptament va abocar comentaris xenòfobs en els seus perfils de les xarxes socials. A més, ha iniciat una investigació per a esclarir els fets i determinar, si s’escau, l'abast de la sanció que se li imposarà.

De moment, ha estat apartat de totes les seues responsabilitats com oficial de la Policia Local i desenvolupa el seu treball com agent ras. Així ho va explicar Marcos Marzal, regidor de Governació, qui va detallar que “l'agent ha reconegut que va ser ell qui va fer aqueixos comentaris, però desconeixia l'abast de les seues manifestacions. Va creure que només ho llegirien els seus amics”. Marzal va detallar que “ja s'ha nomenat instructor del cas i ara s'inicia una investigació” que determinarà l'abast, si s’escau, de la sanció que se li imposarà. L'agent va abocar els comentaris xenòfobs després de veure una execució en un perfil d'una cadena de televisió nacional. Dimarts,  els seus perfils en Facebook i Twitter estaven ja tancats.

Xaro Miralles, portaveu del PSPV, va agrair “la celeritat amb la qual ha actuat l'equip de govern” ja que considera que els seus comentaris “han danyat la imatge de la Policia Local de Benicarló”. Miralles creu que l'agent “mai hagué de fer aqueixos comentaris, perquè tots hem de respectar la llei i ells més encara”. Per la seua banda la coalició Compromís- Esquerra Republicana ha decidit retirar  la moció en la que demanava l’inici de l’expedient a l’agent,  que pensava presentar en el ple ordinari que s’ha celebrat esta setmana.