L'Estació Depuradora d'Aigües Residuals de Benicarló, ja funciona a ple rendiment. Així ho van comprovar l'alcaldessa de la ciutat, Xaro Miralles, acompanyada del regidor de medi ambient, Ximo Bueno, representants dels partits polítics de l'oposició i tècnics municipals, en una visita realitzada el passat dijous 17 de setembre a les instal•lacions situades a la partida de Villaperdiz. El cost total de l'obra ha sigut de 19.956.119,76 euros.

El gerent de l'Entitat Pública de Sanejament d'Aigües Residuals, Juan Luis Martínez, va ser l'encarregat de mostrar el funcionament de la planta a les autoritats i tècnics municipals, així com explicar que fins al 31 d'agost la depuradora va estar en període de proves, però que des de l'1 de setembre, les instal•lacions estan funcionant a ple rendiment, amb una capacitat de tractament de 12.000 metres cúbics diaris repartits en dues línies.

Segons els tècnics de l'empresa, esta és una xifra més que suficient per a Benicarló, donat que, segons els paràmetres marcats per llei, els 12.000 metres cúbics donarien servici a una població de fins a 90.000 habitants. Està previst que durant l'estiu funcionen les dues línies i durant l'hivern, en principi, amb una línia serà suficient. Així i tot, s'ha deixat espai per a construir una tercera línia, que ara mateix no seria necessària.

En principi, les aigües tindran un tractament secundari, tal com exigix la normativa europea, però s'ha previst la construcció d'un tercer col•lector que en un futur podria donar-li a l'aigua un ús terciari.

De moment, l'empresa encarregada de gestionar l'EDAR serà la mateixa UTE que ha construït la planta, DRACE-SAV-DAM, que dirigirà els instal•lacions durant els propers dos anys. Després la gestió sortirà a licitació.

Està previst que en pròximes setmanes, representants polítics autonòmics visiten oficialment els instal•lacions.