Bé, ja tenim ací a tocar, a només un parell de setmanes, les nostres fetes patronals.  La Comissió de Festes ja ha fet un xicotet avançament del que enguany ens trobarem i sembla que la cosa anirà per retrobar una mica aquelles arrels de concerts  de grups coneguts de música més propera a la gent i que arrossega tant a gent jo ve... con no tan jove.

Així, Efecto Passillo, grup canari de música diversa , serà un dels atractius tot i que cal destacar, com no, el concert del grup d'aquestes terres, Pepet i Marieta, com diuen ells format per catalans del sud i valencians del nord, que s'ha aconseguit vinga a Benicarló i que serà, sens dubte, l'homenatge al recentment desaparegut, el benicarlando Paco Albiol, trompetista del grup. Recordant el seu lema,. "Avant, sempre avant", des d'ací encoratgem la gent perquè el faça seu i ompli el recinte del concert fins a la bandera. És el millor homenatge que li podrem dedicar.

Un altre dels fets destacables d'aquestes festes seran igualment els cinc dies, sí cinc, de bous al carrer, amb un tancament infantil i un altre amb bous cerrils. Certament als que els hi agraden els bous tenen les festes ben apanyades només anant a  aquests actes. De tota manera, el tancament de bous infantils segurament portarà comentaris enconats.

Per fi sembla que arriba una mica el seny pel que fa al control del consum de begudes espirituoses a la via pública, i la cosa, diuen els representants policials, estarà molt més controlada.  Per això, pel que fa als famosos botellons que s'organitzaven cada nit pel voltant del recinte de les penyes o dels pavellons, la policia diu que "es farà un esforç superior" per controlar-los i intentar evitar-los.  De la mateixa manera, diuen també, es limitarà l'accés als menors al recinte de les penyes de manera que els menors de 14 anys no hi podran entrar i, els que tenen entre 1a i 16 anys només ho faran si són d'alguna penya i tenen l'autorització d'un tutor.

En fi, boniques paraules, que desitgem es complisquen, però que, desgraciadament,vista l'experiència d'altres anys, han acabat caient pel seu propi pes.  Esperem que l'estrena del nou equip de govern, amb l'alcaldessa Miralles i el regidor de policia Bueno al capdavant, servisca de punt d'inflexió per aturar el desgavell alcohòlic en que molta gent jove havia convertit les festes. El civisme es feina de tots.