Un Nadal més valencià

Bé, ja tenim ací a tocar el Nadal. Un Nadal entre comercial, fester, tradicional,... però sembla ser que també apostant una mica pel valencià. Ja era hora. S'havia de notar alguna cosa que qui governa ací no depén de Madrid.

Com ja ve sent habitual en els últims anys, tot i que comercialment el Nadal segurament començarà este cap de setmana, és la representació de l'Estel del Collet el que marca l'inici del veritable Nadal a Benicarló. I a partir d'ací ja podrem trobar tot el ventall d'activitats de tota mena que aniran desgranant-se dia rere dia, amb la recollida solidària de productes de primera necessitat, el Mercat Nadalenc, el pessebre i l'arribada del Pare Noel.

Des d'ací, fins a Reis, la cultura serà la protagonista amb el Teatre Familiar i la celebració del primer Cap d'Any Infantil, que tindrà lloc durant el matí del dia 31 de desembre amb la representació de l'espectacle Les dotze van tocant, sense oblidar l''acompanyament esportiu tradicional de la Sant Silvestre pels carrers de la ciutat.

I tot això sense oblidar, com havíem expressat al començament de la campanya engegada per l'AVIVA "El Nadal en valencià", que pretén ficar l'ús del valencià a la taula de totes les llars amb felicitacions, nadales, cartes als Reis o receptes de Nadal tal com sempre les hem conegut ací, en valencià.

 

Contundent i demolidor al•legat del Club Natació Benicarló contra la seua discriminació per part de l'ajuntament

Sembla ser que les aigües baixen revoltes, mai millor dit, a la seu del CNB. La quantitat de greuges esportius i econòmics que ha ficat al damunt de la taula l'assemblea de socis del Club Natació Benicarló és, simplement, de jutjat de guàrdia.

Vore com un Club, com el CNB, amb més de 25 anys d'història a la seua esquena, és tractat d'aquesta manera tan vergonyosa per part de l'ajuntament, el d'ara i els anteriors, arribant a l'extrem d'haver de fer d'aquesta exposició de motius, en premsa, que no té discussió possible atés que és simplement demolidora i contundent, perquè no se'l discrimnine envers d'altres clubs de la ciutat que no paguen ni un euro per l'ús de les instal•lacions municipals (tot i que pel que sabem ho haurien de fer atés que hi ha una ordenança municipal que així obliga l'ajuntament, però no l'apliquen), almenys per a aquest mitjà, ens sembla una total falta d'ètica i un insult als centenars de socis que representa este veterà Club esportiu.

Només de llegir l'escrit sens regiren els budells per la manca de sensibilitat demostrada pels nostres governants, però encara se'ns regiren més quan veiem que, la seua protesta, està avalada pel fet que paguen uns 40.000 euros anuals per l'ús d'una instal•lació pública municipal! Només ells! I això que ells van ser els principals valedors perquè ara tinguem aquesta piscina municipal! Però si amb eixa quantitat, en 10 anys, podrien tenir-ne una piscina per a ells sols! No ens estranya que n'hagen dit prou, vegen que són l'únic Club esportiu que paga per utilitzar una instal•lació esportiva municipal. Ja ens agradaria vore que passaria si als Clubs de futbol se'ls fera pagar, o se'ls limitara, l'ús del camp de futbol. O als del bàsquet! O als del handbol! O quan fa un temps li deixaven, debades, sí, sense pagar res, el pavelló poliesportiu al Futbol Sala... de Peníscola! Si això no és discriminació... que baixe Déu i que ho veja!

Simplement, llegint el que hem llegit (segurament a partit d'ara sortirà més marro, i si no al temps), si per algina d'aquelles, este Club històric de Benicarló, es veu abocat a desaparèixer per aquesta discriminació i manca de sensibilitat institucional, una cosa està ben clara, l'ajuntament haurà d'assumir responsabilitats... què els hi pot esquitxar. Estan disposats a assumir-les... amb les seues conseqüències?

Més els valdria seure's a parlar, però ja, i buscar una solució compartida, que segur que la hi ha! Tots sortiríem beneficiats, inclòs Benicarló.