La unitat canina de la Policia Local de Benicarló ha mostrat a l'alcaldessa, Xaro Miralles, i al regidor de Policia i Seguretat, Ximo Bueno, el trofeu aconseguit en el I Campionat de gossos detectors de substàncies estupefaents organitzat per la prestigiosa UCAN (Unitat Canina) de Vila-real. Un concurs on van participar unitats canines de tota Espanya i que va atorgar al gos Eros el primer premi.

L'agent Josep Lluís Edo, cuidador i entrenador d'Eros, ha explicat que «suposa un gran orgull haver aconseguir aquest primer premi competint al costat d'unitats canines de molt de prestigi» i ha reconegut que mantindre un gos com Eros en bones condicions per a treballar requereix un treball diari. «Fem molts de quilòmetres per a entrenar, canviem constantment d'escenari, i ens posem en contacte amb altres unitats canines per intercanviar experiències». Pel que fa al treball diari que realitza la unitat canina de la Policia de Benicarló, la tasca més important és la de prevenció, més que la detecció de grans quantitats de drogues. Tal i com reconeix el cap de la Policia Local, Agustín Parra, «de la tasca que més orgullosos ens sentim és del treball preventiu i pedagògic que realitzem amb els escolars i en entorns escolars». «En els sis anys que portem amb la unitat canina, hem de reconèixer que ha sigut un bon element de treball», ha dit Parra. Es diu Eros i és un dels gossos que formen part de la Unitat Canina (UCAN) de la Policia Local de Benicarló. El seu nom ha passat a formar part de la història de Vila-real, a l'alçar-se com el gos que, guiat per l'agent Josep Lluís Edo, va aconseguir major puntuació en el campionat de gossos detectors de substàncies estupefaents que, per primera vegada, organitza la policia de Vila-real.

...

EROS, UN GOS DE SIS ANYS

Des d’abril del 2011 la Policia Local de Benicarló compta amb este  reforç per a lluitar contra el tràfic de drogues. Es tracta d'un pastor alemany ensinistrat especialment en la detecció de drogues. Tal i com explica l’agent Josep Lluís Edo, encarregat del gos, té sis anys ja que va néixer en el 2009. “Ara  està en la seua plenitud de l'edat adulta, tant com de gos com de vigilant”, diu.

...

+info La Veu en paper