Durant el mes de juliol, s'han organitzat al Mucbe diversos tallers relacionats amb l'exposició «Pulchra Magistri». Els usuaris de la Residència Sant Francesc han estat els primers a posar el pràctica les tècniques de decoració i restauració pictòrica.

Aquesta setmana han començat al Mucbe els tallers artístics que durant tot el mes de juliol mostraran algunes de les tècniques de decoració i restauració més utilitzades en pintura. Els tallers, que giren al voltant de l'exposició de la Fundació La Llum de les Imatges «Pulchra Magistri», han començat amb els 19 usuaris de la Residència Sant Francesc, que han posat en pràctica la tècnica de l'esgrafiat, una tècnica que s'utilitzava principalment al segle XVIII per a decorar edificis. Aquest tipus de tallers tenen un objectiu clarament terapèutic per als usuaris de la Residència, que aprenen a combinar coneixements i diversió amb la finalitat de desenvolupar la creativitat i els hàbits psicomotrius i aconseguir, en última instància, una major integració social. A partir de la setmana que ve s'han programat el taller de daurat, per conèixer de primera mà la tècnica que utilitzen els restauradors, el taller de reintegració cromàtica i per finalitzar un taller d'art rupestre, on els usuaris aprendran la tècnica utilitzada en les pintures rupestres i la manera esquemàtica de representar els elements quotidians. Els tallers, que es duen a terme de dimarts a divendres (cada setmana una temàtica diferent) estan oberts a tots els públics, des de xiquets de 3 anys fins a adults.

Les inscripcions són gratuïtes i es poden fer a través del telèfon del Mucbe 964 46 04 48 o bé per correu electrònic a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.. Els tallers tenen un aforament de 25 persones per grup.