El pròxim 27 d'octubre es posaran a la venda les entrades de  “El Fantasma de l'Opera”. Serà el principi de la fi del llarg camí emprès fa un any per part la Banda de Música “Ciutat de Benicarló”, la Coral Polifònica Benicarlanda i el Ballet Lupe.

Va ser Pablo Anglés, director de la banda, qui va cridar a David Rubiera, el seu homòleg en la coral, per a proposar-li el muntatge. El punt de partida va començar mobilitzant a les dues entitats, a les quals prompte es va sumar el ballet. En total, més de dues-centes persones implicades de forma directa en la realització d'aquest muntatge, que quedarà reduït per la falta d'espai de l'Auditori Municipal Pedro Mercader. Així, Pablo Anglés va comentar que sols podrà actuar “la meitat de la banda, uns 50 músics per cada funció”. També Lupe ha hagut de reduir la presència de ballarines en l'escenari, que haurà de ser ampliat per a l'ocasió per a acollir les evolucions de les 12 ballarines. La coral per la seua banda pujarà a l'escenari a “80 cantants, entre la polifònica i la Kylix, als quals se sumaran els deu solistes que interpreten els papers principals del musical”, va indicar David Rubiera, director de la coral. Erick el fantasma, Christine, el Vescomte Raoul de Chagny, la cosina donna Carlotta, Madame Giry…nomens popularitzats pel musical i que ara interpretaran cantants locals.

Malgrat la reducció de l'espai, les tres entitats confien que l'espectacularitat del muntatge i la professionalitat dels participants sorprenguen al públic. Per a l'estrena, el muntatge es representarà tres vegades: els dies 14 i 15 de novembre a les 22 hores i el dia 16 a les 19h. Els organitzadors van destacar que “és un dels musicals més representat de la història i en aquest cas presentem una versió adaptada de la pel•lícula, feta íntegrament per benicarlandos”. Decorats, vestuari i adaptació estan sent realitzats per coralistes, que treballen a fons perquè tot estiga llest el dia de la representació.

No és la primera vegada que les tres entitats treballen braç a braç. Cal recordar el “Sons de cinema”, que van oferir recentment. Ara, “El Fantasma de l'Opera” arriba per a delectar al públic amb motiu de la celebració de Santa Cecilia, patrona dels músics. Com és tradicional, la Coral i la Banda commemoraran la festivitat de forma conjunta, en aquest cas al costat del Ballet Lupe. Les entrades es posaran a la venda a partir del 27 d'octubre en el Centre òptic Eva Marín i en el local de la Banda de música al preu de 10 euros. El fantasma de l'òpera és una novel•la de Gastón Leroux inspirada en la també novel•la Trilby de George du Maurier, que havia estat publicada per lliuraments en la Harper's Magazine en 1894 i després en forma de llibre en 1895. El fantasma de l'òpera ha estat adaptat nombroses vegades per a pel•lícules i actuacions en teatres. És una novel•la que combina romanç, terror, misteri i tragèdia. La història tracta d'un home misteriós que aterroritza l'Òpera de París per a atraure l'atenció d'una jove vocalista a la qual ama.