Difícil la situació en la qual es troben les obres del futur emplaçament del CEIP Ángel Esteban de Benicarló. L'alcalde del municipi, Marcelino Domingo, ha reconegut que entre les possibilitats que hi ha damunt de la taula en aquests moments està la que “les obres es tornen a traure a licitació, cosa que ningú volem”.

Una de les empreses de la UTE adjudicatària va presentar concurs de creditors en el mes de setembre pel que les obres de construcció del nou centre escolar estan paralitzades des d'aqueix moment. Domingo va assegurar que “estem intentant solucionar el problema. La conselleria està tenint diverses reunions amb l'empresa. S'ha buscat altra empresa perquè es faça la cessió de l'adjudicació i només més es faça, continuaran les obres”. L'alcalde de Benicarló va assegurar que “la culpa ha estat de les circumstàncies, és una cosa que ningú volíem que passara. Si no es fa la cessió, s'hauria de tornar a traure a licitació”.

Per la seua banda Marta Escudero, secretària local de Compromis Benicarló, s'ha mostrat disposada a prestar “la nostra col•laboració a l'equip de govern benicarlando per a desbloquejar la paralització de les obres del CEIP Ángel Esteban”. Escudero ha recordat que “ja fa més d'un mes que vam anunciar que les obres estaven parades”. L'alcalde negava “la paralització de les obres” i assegurava que “l'altra empresa que formava part de la UTE es faria càrrec dels treballs perquè era la solució. Però ara admet que al presentar una de les mercantils la suspensió de pagaments, l'altra està valorant si pot assumir tota l'obra o cedeix el contracte a un altra empresa” assenyalava la portaveu de Compromís. Així les coses, de moment les obres es troben paralitzades. “Açò vol dir que és més que probable que no estiguen finalitzades a final d'any tal com marcaven els terminis inicials i tal com s'assegurava des de l'equip de govern del PP”.