CARXOFA I PANISSOLA 1333

Carxofa: al nostre estimat amic, company, i col·laborador de La Veu, Josep Manuel San Abdón, pel seu merescut guardó al rebre el Premi Carles Salvador 2022, dins els Premis Maestrat Viu, per la seua trajectòria en favor de la nostra llengua i cultura a partir de tots els seus escrits durant més de 45 anys. Enhorabona de part de tots els que formen aquesta casa de bojos per La Veu, de la qual tu formes part. Gràcies Josep per tenir-te entre nosaltres, La Veu no seria La Veu sense la teua veu. Un premi merescudíssim!Carxofa: per a la Coral Polifònica Benicarlanda, que desprès dels anys de parada obligatòria, ha recuperat el Cant a les Comarques el passat cap de setmana. Enhorabona i que continue per molts anys més.

Panissoleta: a qui corresponga de l'ajuntament. No creieu que n'estan fent un gra massa portant a totes les escoles sense descans a vore la biblioteca nova? La gent va allí a llegir i a estudiar tranquil·lament. El fet de produir aglomeracions i xivarris és un trasbals per a tots els usuaris. Les coses es fan amb mesura o en un horari determinat i avisant els usuaris. Cal conèixer-la, sí, però sense perdre de vista que és això, una biblioteca. Tots hi sortirem guanyant.

 

LA VEU DE BENICARLÓ | NÚM. 1333 | 20 DE MAIG DE 2022

 

La desconsideració per part del nostre govern municipal contra la crítica ciutadana envers la seua nefasta actuació que ens ha deixat sense piscina des de fa més d'un any ha estat una evidència que no es pot amagar. Per això, que un grup d'usuaris haja manifestat la seua queixa pública a la no obertura d'aquesta instal·lació, amb la imatge que vos acompanyem, del diari del Maestrat, és mereix tot el nostre suport i el nostre més preuat guardó: la carxofa. És només simbòlic, però si serveix perquè més gent expresse el seu rebuig a tanta incomprensió municipal, benvinguda siga la proptesta. I si fa remoure la consciència de qui ens governa, cosa que dubtem, aleshores meravellós. Per il·lusió que  no siga.

Als desgraciats, brètols, vàndals, ...  que han trencat, una vegada més, una de les carxofes artístiques del poble. En aquest cas la del Morrongo. Ja n'hi ha prou de destrossar allò que és de tots. Esperem que les autoritats siguen suficientment diligents i puguen esbrinar qui ho ha fet i s'emporten una bona sanció.

 

LA VEU DE BENICARLÓ | NÚM. 1287 | 11 DE JUNY DE 2021

 

 

 

CARXOFA: per a tots els lectors de La veu que han fet possible que aquest "pamflet" sobrepasse la fita dels 1000 números. A ells, i a tots el col•laboradors que han ajudat a aconseguir-ho. Gràcies a tots!

 

PANISSOLA: Panissola: per a la Uniço Europea (EU). De vegades cal sortir una mica del nostre àmbit i la crisi del refugiats a Europa així ens ho demana en veure com la UE només fa que comportar-se com el que és, només un mercat comú on les persones importen ben poc.

TORNA A LA PORTADA DEL NÚMERO 1001

 

 

 

CARXOFA: una bona carxofeta, torradeta com les que van repartir, amb el rajolí d’oli i el pessiguet de sal corresponent, per a tots el que van fer possible la torrada de carxofes de dissabte perquè la gent poguera gaudir de la nostra hortalissa estrella (i sense que servisca de precedent, que després en volen més, inclosos els polítics locals que també es van arremangar ajudant).

PANISSOLA: per el responsable, o responsables, de no controlar el preu del Sopar de Gala de la Carxofa. Dir i ficar un preu, inicialment de 40 euros, per eixe sopar i després trobar-se amb la desagradable sorpresa que quan es comprava el tiquet era més car, no deixa en massa bon lloc als organitzadors, a més de la pèssima imatge que dóna. Des de l’ajuntament s’ho haurien de fer mirar, i molt!

TORNA A LA PORTADA DEL NÚMERO 869

 

 

 

CARXOFA: a la pirotècnia Tomàs pels seus espectaculars focs amb que ens va delectar, tot i la crisi, al final de festes. És només un xicotet reconeixement per qui, allà on va amb el seu soroll orquestrat i la seua llum nocturna, porta el nom de Benicarló per tot arreu. Enhorabona!

PANISSOLA: rasposa i ben enganxosa per els responsables polítics de la seguretat a Benicarló. No és pot dir que enguany ha hagut menys incidents que cap anys i, acte seguit, dir que no s’ha pogut fer res contra el botelló per falta d’efectius. Això sí,  justificant-ho amb un “procurant que es faça on a menys veïns puga molestar” o que “no hem tingut concentracions de més de mil joves bevent”. Sí senyors, la merda, a sota la catifa no és veu i no cal patir, encara no arribem a mil. Increïble!

 

CARXOFA: Per a tots aquells benicarlandos, vinculats a la cultura, que a pesar de les incoherències i travetes dels polítics de torn, que només volen sortir a la foto i penjar-se les medalles per la feina que no fan, intenten salvaguardar les nostres tradicions. Sabem, del ben cert que són ells els únics responsables que festes com la de Sant Antoni, per nomenar-ner una, que aquesta setmana ha estat notícia, es mantinguen en la nostra retina.  A tots ells moltes gràcies.

SÚPER PANISSOLA: A la regidora de cultura i educació, i a tot l’equip de govern del PP, pel seu  comportament de mensyspreu contra les nostres tradicions votant contràriament a que Sant Antoni sigués festa escolar. I després, volent-lo apanyar, intenten desdir-se de la seua decisió, enaltint amb boniques paraules la figara del sant i la festa que porta implícita, quan abans no ho havien fet, convocant un dia després, un altre Consell Escolar municipal, urgent, on porten la proposta de demanar a Conselleria, atés que la decisió adpotada en l’anterior consell es ferma i no tenen potestat per modificar-la, que canvie el festiu escolar dedilluns de de Sant Vicent, de després de falles, per Sant Antoni. Sense criteri i incoherents ara li passen la pilota a una altra administració perquè els solucione la papereta. Patètic!

 

CARXOFA  Excepcionalment, a l'equip de govern del nostre ajuntament, per donar suport a l'aprovació d'una moció presentada per l'oposició que demanava la retirada del decret 1/2012 del consell, més conegut com a decret de les retallades, donant suport, d'aquesta manera a les mobilitzacions dels treballadors de l'administració valenciana per aquest mateix motiu. I per desmarcar-se d'aquesta manera del que han fet els seus companys de partit en la resta d'ajuntaments valencians. I sobretot desvinculant-se dels seus companys del poble del costat que han aprofitat la maror per intentar desprestigiar als funcionaris amb tot un seguit de mentides i despropòsits impropis d'una societat civilitzada.

CARXOFA: A la banda de música que diumenge participarà en un importantíssim certamen que se celebrarà a la Sénia. No sabem si guanyaran o no, però la preparació que s'ha dut a terme ja és una veritable victòria!

PANISSOLA: A Marianico el Recorto i a la seua Esperanza Aguirre. Si els deixen manar quinze dies més, s'ho carregaran tot i encara haurem de donar-los les gràcies. La panissola, a aquest parell i, òbviament no cal dir-ho, a tots aquells que riuen les seues gracietes.